Ihmeitä tapahtuu ja vaikeat tilanteet muuttuvat

Kuva: Timo Turkka Photography

Ihmeitä tapahtuu ja vaikeatkin tilanteet muuttuvat. Elämä on ihmeellistä! Erilaisia asioita tapahtuu koko ajan ja vaikka itsellänikin on elämässäni ollut useammankin kerran se olo, että paskan lapioiminen se ei sitten lopu millään ja olen rukoillut, että voisiko onneni jo kääntyä, niin jossain vaiheessa olen vain huomannut, että enemmän tapahtuu hyvää kuin huonoa. Elämähän ei ole vain jompaa kumpaa, hyvää tai huonoa, vaan molempien suloista sekamelskaa.

Mietin tässä sitäkin, että vaikka tavoitteet ovat hyvästä, niin moni asia elämässäni on tapahtunut vähän kuin vahingossa. Toki varmaan yhtä monen asian eteen olen tehnyt töitä, mutta silti. Koskaan ei voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan!

Kuva: Timo Turkka Photography

10 vuotta sitten en tiennyt, että vuonna 2017 voin olla näin onnellinen ja tyytyväinen elämääni. Että moni silloin vaikea ja lohduttomaltakin tuntunut asia, niin henkinen kuin materialistinenkin, on järjestynyt näiden vuosien varrella. Lähes 10 vuotta hoin itselleni kaikki järjestyy -mantraa. Huomasin tässä yhtenä aamuna, että en ole sanonut noita kahta sanaa pitkään aikaan. Viimeksi taisin sanoa ne ystävälleni, joka on vaikeassa tilanteessa. Toki omat asiani ovat järjestyneet siksikin, kun olen niitä itse järjestänyt. Mutta mukana on ollut myös puhdasta onnea ja tuuriakin.

Vuosi sitten painoin hommia pelkästään freelancerina ja näihin aikoihin tuotin muiden töideni lisäksi erään viraston lehteä. Se oli äärimmäisen kiinnostavaa ja innostavaa, mutta myös melko stressaavaa. Lehdestä tuli kuitenkin tosi hieno! Vuosi sitten en olisi osannut kuvitellakaan, että nyt marraskuussa 2017 työskentelen tietokirjojen kustannustoimittajana.

Viisi vuotta sitten, kun varaa ei ollut mihinkään ylimääräiseen, kuten kahvilassa käymiseen, vain haaveilin matkustamisesta ja katselin muiden matkakuvia innolla. Kannatti olla kärsivällinen, sillä nykyään reissaaminen ei ole enää mahdotonta, toki se vaatii tiukkaa säästämistä. Vaikka itselleni muiden teoista aiheutuneiden velkojen makseleminen vitutti välillä rankastikin, niin nyt kun vuosia kestänyt tilanne on jo lähes vuoden verran ollut ohi, olen yhtä onnellinen kuin sen Porschen kanssa, jonka olisin maksamillani rahoilla saanut! Lopulta ihminen tulee vähällä toimeen eikä se materia tee ketään onnelliseksi. Silti se rahaongelmista johtuva musta möykky rintakehällä, jota usein itse mietin öisin, on äärimmäisen stressaava enkä toivo sellaista oloa kenellekään.

Tammikuussa kun aloin juosta tauon jälkeen kerran viikossa ja ”treenasin” ekalle maratonilleni, niin juoksu tuntui niin tahmaiselta, hitaalta, raskaalta ja vaikealta. Enpä silloin olisi osannut ajatella, että tulevana syksynä en muuta juuri teekään kuin juokse ja että vuonna 2018 minua odottaa useampikin maraton ja mahdollisesti satasen ultramatka! Tammikuussa hyvä olo tuntui vasta juoksulenkin jälkeen, nykyään saavutan hyvän olon ja ennen kaikkea fiiliksen useimmiten jo ensimmäisten minuuttien aikana.

Kaksi viikkoa sitten en tiennyt, että kuluneella viikolla istun kansainvälisen suuryrityksen lounaalla keskustelemassa kahden muun vieraan kanssa yhtiön isojen kansainvälistenkin pomojen kanssa trendeistä. Olipa hauska kokemus, vaikka olin varustautunut keskusteluun hieman spesifimmällä tiedolla kuin mitä lopulta käytiin läpi.

Vuonna 2012 luulin, etten koskaan saa tai ennen kaikkea osaa enää nukkua, kun nyt ekaluokkalainen iltatähteni herätti parhaimmillaan 10 kertaa yössä. Parin vuoden loistavan valvomisen jälkeen en olisi kuvitellutkaan, että vuonna 2017 nukun kuin tukki ja myös herään aamuisin virkeänä, lähes aina ilman herätyskelloa.

Keskiviikkona kun menin töihin, en tiennyt, että se on se päivä, kun minut vakinaistetaan! Urani kirjamogulina tietokirjojen parissa siis jatkuu, tai ehkä tämä on vasta alkua?! Ainakin tuntui hyvältä saada tuollainen tunnustus näiden 11 kuukauden aikana tekemästäni työstä. Viimeksi minulla on ollut vakipaikka vuonna 2010, jolloin luovuin siitä omasta halustani ryhtyäkseni media-alan sekatyöläiseksi. Olen tosi iloinen ja kiitollinen vakipaikasta, sillä tykkään päivätyöstäni tosi paljon. Pienimuotoisesti jatkan muitakin hommia, kuten esimerkiksi Onnenposti-palstaani Voi Hyvin -lehdessä. Blogista en myöskään luovu, sillä haluan kirjoittaa.

Syksyllä 2016 en tiennyt, että vuoden päästä olen taas täynnä energiaa, ja että ajattelen, että elämänmuutos on parasta, mitä olen itselleni voinut tehdä! Vaikka paino jumittaa jälleen, niin 16 kiloa on loistava saavutus! Uskon, että ne muutamat viimeisetkin kilot tuosta vyötäröltä tiivistyvät, minkäänlaista stressiä en niistä aio ottaa. En voi kuin suositella elämänmuutoksen tekemistä ihan kaikille, jotka sitä pohtivat. Energian määrä, jaksamisen lisääntyminen, paremmat yöunet, kropan hyvinvointi mielestä puhumattakaan ja liikunnan keveys ovat palkinnoista parhaita!

Ihaninta Eeva Kilpeä lainatakseni: Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää.
Toivon sitä hyvää ihan jokaiselle, erityisesti sinulle!

Mahtavaa sunnuntaita!

Jenny

Myös Instagramissa ja Facebookissa!