Elämänmuutos on parasta, mitä itselleni saatoin antaa 40-vuotislahjaksi

Lapsi on terve, kun se leikkii! Fiiliksiä eiliseltä illalta. Pitäis ehkä aikuistua, nyt kun ei oo enää kolkyt!

Elämänmuutos on parasta, mitä itselleni saatoin antaa 40-vuotislahjaksi!

Tadaa, eilen menin nukkumaan kolmekymppisenä ja heräsin tänään nelikymppisenä! Kiitos taas yhdestä aamusta, jona sain silmäni avata. Eilen oli selkeästi jännitystä ilmassa ja jo tovin ikävuosien karttumista makusteltuani olen päättänyt uskoa kaikkia teitä, jotka olette todenneet, että elämä alkaa nelikymppisenä! Sillä useampi lienee tarkoittanut sitä, että elämä nelikymppisenä on niin paljon helpompaa kuin aiemmin, joka johtuu sekä iästä että elämänkokemuksesta.

Lapsi on terve, kun se leikkii! Fiiliksiä eiliseltä illalta. Pitäis ehkä aikuistua, nyt kun ei oo enää kolkyt!

Itse tykkään tällaisista selkeistä ajanjaksojen välisistä merkkipaaluista. Tipattoman aloitin esimerkiksi tammikuun 1. päivä. Usein olen aloittanut herkkulakon maanantaina. Nyt kun 40 kilahti mittariin on hyvä sauma keskittyä kaikkeen myönteiseen omassa elämässä ja jättää vanhat sotkut taakse vähemmälle huomiolle. Kuten noin kuukausi sitten kirjoitin, elämäni kauheimmat vuodet olivat kolmekymppisenä enkä niitä todellakaan kaipaa takaisin. Tästä on hyvä lähteä uudelle vuosikymmenelle freesisti monessa eri merkityksessä! Toki olen monesta asiasta kiitollinen, ilman läpikäymääni mankelia en olisi minä! En edes jaksa ajatella enää niinkään, että moni vaihe olisi voinut mennä helpommin. Tuo oli minun polkuni ikävuosien 30 ja 40 välillä ja nyt on näin. Elämä on todella näyttänyt moneen kertaan, että lopulta se kantaa. Siihen en aio lakata uskomasta koskaan.

Elämänmuutos jatkuu

Viime vuoden loppupuolella aloitin elämänmuutoksen, jossa tähtäsin ja yhtä tähtään nelikymppisenä parempaan kuntoon kuin ikinä. Vaikka matkan varrella edistyminen on ollut hidasta ja välillä tuntuu, ettei mitään tapahdu, niin haloo, juoksinhan maratonin viime lauantaina ja vanhoja instakuvia selaillessa huomasin, että kyllä, jotain tapahtuu koko ajan.

Kuvista näkee, että jotain tapahtuu koko ajan! Tässä minä 21.1.17 ja 6.6.17!

Mutta kerrankin olen antanut tämän muutoksen tapahtua rauhallisesti ja ilman pakkoa ja stressiä. Olen tehnyt sen, minkä kussakin hetkessä olen ehtinyt ja sillä sipuli. Tavoitteeni oli jojottelusta irti pääseminen ja pysyvä muutos, joten siksi pienet muutokset kerrallaan ovat olleet parasta, mitä olen itselleni voinut tarjota ja antaa. Kun ennen muutin kaiken kerralla, niin motivaationi ei kestänyt kovin pitkään. Nyt kun olen edennyt pikku hiljaa, pääkoppakin on pysynyt mukana ja muutokset on ollut helpompi sisäistää. En ole vielä perillä, mutta matkalla kohti sitä minää, jollaisena ulkoisesti haluan elää. Pakko sanoa, että kun on paremmassa kondiksessa, kaikki, ihan kaikki vain on helpompaa!

Mutta ei tähän muutokseen ole tarvittu mitään taikoja. Olen vain alkanut huolehtia itsestäni paremmin, nukkunut paremmin, katsonut tarkempaan, mitä syön, ollut arjessa aktiivinen. Liikkumiseni eivät ole olleet kovin tavoitteellisia koko keväänä, mutta nyt sain maratonista sen verran intoa, että alan tarkemmin katsoa, miten ja mitä treenaan. Tässähän itselläni on apuna ollut personal trainer Tuukka, jota jatkossakin tapaan luultavasti pari kertaa kuussa. Sekin on ollut hyvä sijoitus! Painoa on pudonnut reilu 8 kiloa, mutta se ei ole se tärkein juttu. Tärkeämpää on uusien elämäntapojen sisäistäminen, ihan lähtien aamu- ja välipalan syömisestä.

Kaiken kaikkiaan fiilis on hyvä, ja tällä energialla mennään eteenpäinkin, niin blogissa kuin elämässä yleensä.

Kiitos myös sulle, että olet lukenut! Tiedän, että moni teistä on kulkenut kanssani jo monta vuotta.

Ihanaa päivää!

Jenny