Sinun ajatustesi voima on valtava

Mitä lie tässä mietin? Ehkä rakkauttani Italiaan.

Kuinka usein ajatuksesi koskevat asioita, joita et halua? Entä kuinka usein paisuttelet itse jotain tilannetta lisäämällä vettä myllyyn ja katastrofikelailemalla?

Mitä lie tässä mietin? Ehkä rakkauttani Italiaan.
Mitä lie tässä mietin? Ehkä rakkauttani Italiaan.

Voin kertoa, että itse jään itselleni lähes päivittäin kiinni myös noista epätoivotuista keloista. Vaikka pyrin keskittymään hyvään, silti välillä tuntuu kuin sitä omilla ajatuksillaan tilaisi itselleen lisää hankaluuksia. Sitä tulee kuin huomaamatta sanottua, että oijoi, olenpa väsynyt, nukkunut huonosti, aikataulut ovat nyt niin sekaisin, että varmaankin myöhästyn tai en ehdi ajoissa. Ohoh, tuntuupa kurkku karhealta, toivottavasti en tule kipeäksi.

Uskon manifestoinnin voimaan ja siihen, että jos jotain kuitenkin suhteellisen realistista kovasti haluaa, se voi olla mahdollista. Kenestäkään meistä tuskin tulee Ruotsin prinsessaa, mutta kotomaamme presidentiksi voi olla mahdollisuuksia!

Mutta noita yllä olevia lausahduksia pyörittelemällä sitähän tulee kuin tilattua itselleen lisää väsymystä, huonoja unia, sekavia aikatauluja ja myöhästymisiä sekä flunssaa. Vai mitä tuumaat?

Eiliset ajatukset voi antaa pyyhkiytyä pois meren voimalla.
Eilisten ajatusten voi antaa pyyhkiytyä pois kuin aaltojen meressä.

Samat ajatuskelat pyörimässä kaiken aikaa

Sanotaan, että ihminen ajattelee 60 000 ajatusta vuorokaudessa. Sanotaan myös, että noin 90 prosenttia niistä on samoja kuin edellisinä päivinä. Toki koko ajan ei voi keksiä pyörää uudestaan, mutta kun vähän keskittyy ajattelemaan, mitä ajattelee, voi alkaa huomata, että sitä turhaan pyörittelee päässään eilisen ja huomisen huolia tai ikivanhoja, eräpäivänsä nähneitä tapahtumia. Tai vaihtoehtoisesti jotain ihan tyhjänpäiväisiä asioita, kuten jonkun toisen epämieluisia sanoja. Koska mitä väliä?

Väitetään myös, että mitä enemmän ajattelee itsensä olevan jonkinlainen, sekin toteutuu. Olen huono, lihava, köyhä, epäonnistuja, ikuinen luuseri -läpät saattavat hyvinkin ruokkia itseään. Se, mitä mielessään hiljaa toitottaa, voi muuttua tavalliseksi ja omaksi totuudeksi, joka on oikeasti kaikkea muuta kuin totta laisinkaan.

Itse kirjaan ajatuksia myös muistivihkoon. Toimii!
Itse kirjaan ajatuksia myös muistivihkoon. Toimii!

Kaikki on ollut joskus vain kuvitelmaa

Uskon, että tärkeää onkin visualisoida mielessään, mitä haluaa ja minne on tähtäämässä. Kun menee ajassa vaikka 50 vuotta taaksepäin, oli elämä hyvin erilaista. Mielikuvitusta ja luovuutta on käytetty valtavasti, jotta olemme tänään siellä missä olemme. Siksi kannattaisi yhä uskoa mielikuvituksen ja luovuuden voimaan ja muistaa, että jokaisessa meissä on taitoa ja lahjoja luoda myös jotain uutta. On aika uskomatonta, mutta kaikki tämä, mitä nykymaailma meille parhaillaan tarjoaa, oli sekin kerran vain jonkun unelmaa ja kuvitelmaa!

Miksi ne maailman ihmeet, ihanat unelmat, haaveet ja tavoitteet eivät sitten aina toteudu? Uskon, että se johtuu siitä, että me ja mielemme kuin vahingossa keskittyvät siihen, mitä me emme halua. Sen sijaan kannattaisi toimia niin, että käytämme kaiken energian, ajatukset, mielikuvituksen ja tahdonvoiman siihen, mitä me haluamme.

Tässä tällainen pähkinä purtavaksi! Tekeekö mieli kokeilla erilaisia ajatusmalleja?

Mahtavaa lauantaita! Mitä kuuluu?

Lisää luettavaa:

Miksi toisen onnellisuus ärsyttää?

Lakkaa olemasta onnen ja menestyksen käsijarru