Miksi valmennan?

Tällä hetkellä olen tunnekuohussa, sellaisessa herkistyneessä tilassa, kun ymmärrän, että olemme juuri olleet merkityksellisiä jonkun ihmisen elämässä. Tämä tunnekuohu toimikoon voimana kirjoittaa tämä teksti siitä, miksi teen tätä, mitä teen, eli valmennan ihmisiä voimaan paremmin. 

Jokainen teistä ei vielä välttämättä tiedä omaa tarinaani, joten kertaan sen pikaisesti. En ole aina ollut liikunnallinen, eikä hyvinvointi ole mitenkään ollut kovin lähellä sydäntäni. Nuorena olin ylipainoinen ja inhosin liikuntaa, enkä katsonut kovin paljoa mitä söin. Elin silloin passiivisesti on-off -vaihde päällä ja vain ihmettelin, miten jotkut saivat liikunnan ja terveelliset elämäntavat pidettyä elämässään. Painoa kertyi ja minulla oli paha olla sisällä siitä, että en osannut tehdä asioille mitään. Tai niin, olisin ehkä osannut, mutta en vain osannut aloittaa. Kunnes koitti se päivä, kun tein vain yksinkertaisesti päätöksen; tämän on muututtava. Jos jatkan samaa rataa, missä olen vuoden, viiden, kymmenen vuoden päästä? En halunnut enää jatkaa, vaan tehdä muutoksen. Siitä lähti matkani. Olin 19 vuotias ja siitä on nyt 10 vuotta aikaa. 

Nyt olen tässä, valmennan itse ihmisiä, ketkä ovat ehkä samassa tilanteessa kuin minä itse 10 vuotta sitten. Olen kokenut samanlaisia tunteita ja käynyt läpi ehkä samanlaisia asioita kuin nämä ihmiset keitä valmennan. Mä olen löytänyt yhden elämäni tarkoituksen ja se on auttaa ihmisiä tekemään muutoksen elämässään. Koska mä itse tiedän omasta kokemuksestani, että se on jokaiselle täysin mahdollista ja tiedän, että mä pystyn auttamaan näitä ihmisiä matkalla siihen muutokseen. Koen sisälläni suurta tarvetta saada ihmiset ymmärtämään se asia, että he pystyvät vaikuttamaan omaan elämänlaatuunsa. Heillä on avaimet ja mä haluan toimia tukena ja työkalujen antajana matkalla. 

 

Kuluneella neljällä viikolla oli mittaamattoman arvokas vaikutus ja merkitys.

 

Tämä kohta eräältä upealta asiakkaaltamme saadusta palautteesta pysäytti. Aloin taas käsittää sen, miten mittaamattoman arvokasta työtä me Meritan kanssa tehdään ja vaikutetaan välillä todella syvälle ihmiselämiin. Haluamme hetkauttaa ihmisiä miettimään hyvinvointiaan myös laajemmin; miettimään liikkumisen ja ruokavaliotottumusten lisäksi  omia unelmiaan, ihmissuhteitaan, ajankäyttöä. Tämän kaiken päälle kun mielen lisäksi pidetään kokonaisvaltaisesti huolta kehosta, alkaa hyvinvointi näkyä ja tuntua omassa arjessa. 

 

Rakasta itseäsi, koska sinä olet ainutlaatuinen

Olen monesti käynyt asiakkaiden kanssa keskustelua siitä, mitä huonot elämäntavat voivat surullisimmillaan saada aikaan, jos niistä ei luovu ja vaihda niitä parempiin. Se on oikeasti hyvä ymmärtää. Aina se ei vaikuta vain sinuun, vaan nämä elämäntavat voivat vaikuttaa myös ympärillä oleviin ihmisiin ja sinulle rakkaisiin läheisiin. Kun sinä et voi hyvin, se näkyy sinusta ja se säteilee ympärillesi. Kun sinä voit hyvin, tuo se taas positiivista säteilyä ympärillesi ja hyvin usein nämä läheiset ihmisetkin voivat tuolloin paremmin. Suurin lahja, mitä voit rakkaillesi antaa, on se, että rakastat itseäsi ja pidät itsestäsi hyvää huolta. Älä ikinä unohda itseäsi, koska jos teet sen, tulee se viemään paljon iloa pois niin sinun, kuin rakkaittesikin elämästä. 

Meidät on tehty liikkumaan, syömään aitoa ruokaa ja toteuttamaan yksinkertaisia asioita arjessa. Kehosi on sinun, se on ainutlaatuinen ja sinulla on tämä yksi elämä käytettävänä. Käytäthän sen hyvin? 

Miksi minä valmennan? Koska haluan herättää niin monta ihmistä kuin mahdollista tajuamaan sen saman, minkä itse tajusin silloin 19 vuotiaana. Haluan herättää ihmiset ymmärtämään elämän ainutkertaisuuden ja sen, että pitämällä itsestään parempaa huolta, voi elämäänsä saada lisää onnellisuutta, energiaa ja elinvuosia, joista pystyy nauttimaan. Mielestäni on jokaisen velvollisuus pitää huolta kehosta, jonka on elämänsä ajaksi saanut. Tehdä sen hyvinvoinnin eteen kaikki mahdollinen, mitä itse pystyy. Kaikkeen emme pysty vaikuttamaan, mutta niihin asioihin, joihin pystymme, niin tehdään voitavamme. 

Tämän pitkän asiakkaalta saamani viestin jälkeen tunnen taas vahvemmin kutsumukseni. Koen kiitollisuutta ja iloa siitä, että yksi upea ihmiselämä on herännyt todelliseen eloon ja energiaan. Se, että voin auttaa yhtäkin löytämään elämäänsä takaisin sen ilon, energisyyden ja valon, on mulle paljon. Tämä on syy miksi valmennan.